Triggerpointmassage

Wat is triggerpoint massage?
Normaal gesproken spannen en ontspannen spieren bij beweging. Een spier trekt zich samen en ontspant zich om bloed, door de spier te laten circuleren. Maar als de spier gespannen blijft, verminderd de bloedcirculatie in de betreffende spier. Het gebrek aan zuurstof en de ophoping van afvalstoffen irriteren het triggerpoint. Het triggerpoint reageert op deze noodtoestand met het versturen van pijnsignalen

Hoe kun je triggerpoints herkennen?
Triggerpoints in bepaalde spieren kunnen pijnklachten op heel andere plaatsen in het lichaam veroorzaken. Bijvoorbeeld gespannen nekspieren kunnen pijnklachten in de hand geven.

Wat kan Oefentherapie-mensendieck doen met triggerpoints?
Massage van het triggerpoint ontspant de spier en verbeterd de circulatie in de spier en pijnklachten verminderen. Het is een effectieve manier van pijntherapie.
Welke pijnklachten kunnen door triggerpoint massage worden behandeld?
hoofdpijn, pijn in nek en kaak, oorpijn, schouder en nekpijn, rsi, duizeligheid, oorpijn, misselijkheid, hartritmestoornissen, gevoelloosheid/tintelingen in handen en voeten.
Het gaat er in deze massage dan ook om de verantwoordelijke triggerpoints te lokaliseren en te behandelen. Triggerpoint massage is een goede aanvulling op oefentherapie-Mensendieck.